O‘ZBEKISTON KONSTITUTSIYASIDA MADANIYAT VA SAN’ATNING JAMIYAT TARAQQIYOTIDAGI O‘RNI - Hayitova Durdona Shuhrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  Konstitutsiyasida madaniyat  va san’at sohasiga oid normalar  hamda  ularning  jamiyat  taraqqiyotidagi ijtimoiy,  ma’naviy  va  tarbiyaviy  ahamiyati  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi. Konstitutsiyaviy kafolatlar asosida madaniyat va san’atning milliy o‘zlikni anglash, yoshlar  tarbiyasidagi  hamda  fuqarolik  jamiyatini  shakllantirishdagi  o‘rnini  yoritib beriladi. Shuningdek, madaniy merosni asrash va rivojlantirish masalalari zamonaviy islohotlar kontekstida ko‘rib chiqiladi.