QO‘QON XONLIGIDAGI QIRG‘IZ VA TURKMAN XALQLARINING TO‘Y MAROSIMLARI - Obidjonova Gulchexra Mamirjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Qo‘qon  xonligi  hududida  yashovchi  ikki ko‘chmanchi xalq – qirg‘iz va turkmanlar madaniyati urf-odatlari ijtimoiy hayotini ochib  beradigan  to‘y  marosimlari  batafsil  yoritiladi.  Shuningdek  bir  hududda yashovchi ikki xalqning ijtimoiy hayotdagi bir marosimi orqali ular o‘rtasidagi o‘zaro farqli va o‘xshash jihatlari chuqur tahlil qilingan.