OʻZBEK VA INGLIZ IBORALARINING QIYOSIY TAHLILI - Nizomaddinova Gullola Nizomaddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  O‘zbek  va  ingliz  tillari  dunyo  miqyosida  bir-biridan  o‘ziga  xos xususiyatlari,  boy  iboralari  va  til  formasiga  ega  bo‘lib,  turli  madaniyat  va  tarixiy taraqqiyot  yo‘llaridan  o‘tgani  bois,  ularni  bevosita  solishtirish  muhim  lingvistik  va madaniy natijalarga olib kelishi mumkin. Iboralar – bu tilning obrazliligi, estetikasi va xalqning madaniy merosini o‘zida mujassam etgan ifoda vositalaridir. Ular har bir til uchun betakror bo‘lib, so‘zlarning mustaqil ma’nosidan tashqari, umumiy mazmunga ega  bo‘ladi.  O‘zbek  va  ingliz  tillaridagi  iboralarni  qiyosiy  o‘rganish  ikki  xalq dunyoqarashidagi  o‘xshashlik  va  farqlarga,  tilning  funksional  imkoniyatlari  hamda milliy mentalitetiga yaqqol nur sochishga yordam beradi.