ICHAK MIKROFLORASI - Mirzayeva Sug'diyona Ulug'bek qizi,; Iskandarova Ro’za Anvarovna,; Bobokandova Mexriniso Fazliddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Maqolada  ichak  mikroflorasining  xususiyatlari,  uning  ovqat hazm  qilish  jarayonidagi,  immunitet  tizimidagi  va  umumiy  metabolizmdagi  roli yoritiladi. Ichakda yashovchi foydali mikroorganizmlarning vitaminlar sintezi, patogen bakteriyalarga  qarshi  himoya  va  ichak  shilliq  qavatini  saqlashdagi  ahamiyati  ilmiy asosda bayon etiladi. Shuningdek mikroflora muvozanati buzilganda yuzaga keladigan disbakterioz va uning turli kasalliklar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi.