TUXUMDONLAR POLIKISTOZ SINDROMIDA METABOLIK SINDROMNI BARVAQT ANIQLASH VA SKRININGNI OPTIMALLASHTIRISH: ZAMONAVIY DIAGNOSTIK YONDASHUVLAR - Madraximova Madina,; Nazirova Zilola,; Axmedova Nilufar,; Asrankulova Dilorom, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqsad: Polikistoz tuxumdon sindromli (TPS) ayollarda metabolik sindromni (MS)  barvaqt  aniqlash  va  skrining  bo‘yicha  zamonaviy  diagnostik  mezonlar, laboratoriya  biomarkerlari  va  integratsiyalashgan  yondashuvlarni  tahlil  qilish, shuningdek klinik amaliyotga mos optimallashtirilgan diagnostika algoritmini taklif etish.