KONSOLIDATSIYALASHGAN MOLIYAVIY HISOBOTLARNI TRANSFORMATSIYA QILISH ORQALI INVESTITSION JOZIBADORLIKNI OSHIRISH - Eshonqulov Azamat Abdiraximovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  konsolidatsiyalashgan  moliyaviy  hisobotlarni transformatsiya  qilish  jarayoni  orqali  korxonalarning  investitsion  jozibadorligini oshirish imkoniyatlarini o‘rganilgan bo’lib, transformatsiya qilingan hisobotlar nafaqat moliyaviy ko‘rsatkichlarning aniqligini va shaffofligini ta’minlaydi, balki investorlar va  moliyaviy  tashkilotlar  uchun  qaror  qabul  qilish  jarayonini  soddalashtiradi. Shuningdek  O‘zbekiston  sharoitida  konsolidatsiyalashgan  moliyaviy  hisobotlarni yangilash  va  optimallashtirishning  amaliy  yondashuvlari  tahlil  qilingan.  Shu  bilan birga, transformatsiya jarayonining investitsion jalb qilishdagi samaradorligi ko‘rsatib berilgan.  Bu  esa  korxonalarning  moliyaviy  barqarorligini  mustahkamlash  va rivojlanish strategiyalarini qo‘llab-quvvatlashga xizmat qiladi.