INGLIZ TILIDA OG‘ZAKI NUTQ (SPEAKING) KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING LINGVODIDAKTIK ASOSLARI - Usubova Zarinaxon G’ayratjon qizi,; Iminova Shahnoza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada ingliz tilida og‘zaki nutq kompetensiyasini rivojlantirishning lingvodidaktik,  psixolingvistik  va  metodik  asoslari  keng  qamrovda  tahlil  qilinadi. Global kommunikatsiya sharoitida speaking ko‘nikmasining o‘rni, CEFR standartlari asosida og‘zaki nutq talablari, kommunikativ yondashuv, interaktiv ta’lim metodlari, dialog va monologik nutq mexanizmlari ilmiy manbalar asosida chuqur o‘rganiladi. Shuningdek,  raqamli  texnologiyalar,  nutqiy  muhit  yaratish,  motivatsiya,  psixologik to‘siqlarni yengish kabi muhim omillar ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida ingliz tili  ta’limida  og‘zaki  nutqni  rivojlantirishga  doir  samarali  yondashuvlar  va  amaliy takliflar ishlab chiqilgan.