SUN’IY INTELLEKT DAVRIDA INSON QOBILIYATLARINING YANGI TALABLARI - Xakimjonova Sevinch O`lmasboy Qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining jadal rivojlanishi sharoitida inson qobiliyatlariga qo‘yilayotgan yangi talablar tahlil qilinadi. Sun’iy intellektning ta’lim, mehnat  bozori  va  ijtimoiy  hayotga  ta’siri  natijasida  an’anaviy  bilim  va ko‘nikmalarning  o‘rni  o‘zgarib,  tanqidiy  fikrlash,  ijodkorlik,  raqamli  savodxonlik, emotsional intellekt hamda muammolarni kompleks hal qilish kabi qobiliyatlarning ahamiyati  ortib  bormoqda.Inson  va  sun’iy  intellekt  o‘rtasidagi  o‘zaro  hamkorlik masalalari  yoritilib,  doimiy  o‘rganish  va  moslashuvchanlikning  zamonaviy jamiyatdagi  o‘rni  asoslab  beriladi.  Tadqiqot  natijalari  sun’iy  intellekt  davrida raqobatbardosh shaxsni shakllantirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.