PUL OQIMLARI TAHLILI VA BIZNESDA MOLIYAVIY RESURSLARNI OPTIMAL BOSHQARISH - Tursunboyeva Marjona Shuhrat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  pul  oqimlari  tahlili  va  biznesda  moliyaviy resurslarni  optimal  boshqarish  masalalari  o'rganiladi.  Tadqiqotda  pul  oqimlarining turlari, tahlil usullari, likvidlik boshqaruvi, kapital strukturasini optimallashtirish kabi jihatlardagi nazariy asoslar bilan birga, oqibat mablag'larini boshqarish, qarzdorlik va kreditorlik  nazorati,  moliyaviy  rejalashtirish  kabi  amaliy  aspektlar  ham  yoritilgan. O'zbekiston tajribasi misolida, korxonalarda pul oqimlarini boshqarishning joriy holati, mavjud muammolar va rivojlanish istiqbollari ko'rib chiqiladi.