O‘ZBEKISTON — MARKAZIY OSIYO - Muydinov Yaxyobek, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  quyidagi  savollarga  javob  topish  va  uni  tahlil qilishga bag‘ishlanadi. O‘zbekiston Respublikasida yetakchilik almashganidan so‘ng, O‘zbekiston tashqi siyosatining mintaqaviylikka burilishini nima izohlaydi. Shavkat Mirziyoyevning  Markaziy  Osiyoga  mintaqaviy  yondashuvi  Islom  Karimovnikidan qanday  farq  qiladi.  2017-yildan  so‘ng  Shavkat  Mirziyoyev  boshchiligida O‘zbekistonning  Markaziy  Osiyo  davlatlari  bilan  nozik  milliy  xavfsizlikdan mintaqaviy xavfsizlikka o‘tish zarurati, chegara, suv, integratsiya kabi muammolarni hal qilishi va tashabbuslari, Shavkat Mirziyoyevning qisqa vaqt ichida tashqi iqtisodiy faoliyatidagi samarali islohatlari tahlil qilinadi 1 .