BO‘LAJAK TARBIYACHILARNI FASILITATOR SIFATIDA KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASHNI DIDAKTIK TAKOMILLASHTIRISH - Roʻziyeva Zilola Ravshan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Maqolada  bo‘lajak  tarbiyachilarni  fasilitator  sifatida  kasbiy  faoliyatga tayyorlash jarayonida didaktik yondashuvlarni takomillashtirish masalalari o‘rganiladi. Fasilitatorlik  kontseptsiyasi  zamonaviy  pedagogik  muhitda  talabalarning  mustaqil fikrlash,  muloqot  va  tashabbuskorlik  ko‘nikmalarini  rivojlantirishga  xizmat  qiladi. Tadqiqotda fasilitator sifatida tayyorlashning nazariy asoslari, amaliy usullari hamda pedagogik  texnologiyalarni  qo‘llashning  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Maqolada interaktiv metodlar, loyihaviy va muammoli o‘quv texnologiyalari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.  Tadqiqot  natijalari  bo‘lajak  tarbiyachilarni  kasbiy  faoliyatga  tayyorlash jarayonida didaktik takomillashtirishning samaradorligini ko‘rsatadi.