AXBOROT TEXNOLOGIYALARI VOSITASIDA BILIMLARNI QAYTA KODLASH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH YECHIMLARI - Elov Ziyodilla Sattorovich,; Niyozmetov Bahodir Abdullayevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada axborot texnologiyalari yordamida bilimlarni qayta  kodlash  qobiliyatini  shakllantirish  masalasi  yoritiladi.  Raqamli  pedagogika sharoitida  o‘quvchilar  axborotni  matn,  grafika,  jadval,  diagramma,  audio  yoki multimodal  formatlar  orqali  qayta  kodlashi  zarur  bo‘ladi.  Tadqiqotda  interaktiv dasturlar,  raqamli  simulyatorlar,  vizualizatsiya  platformalari  va  sun’iy  intellekt vositalarining o‘quv jarayonidagi samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, bilimni qayta  kodlash  kompetensiyasini  rivojlantirishning  metodik  yechimlari,  o‘quv faoliyatini  individuallashtirish  va  ijodiy  fikrlashni  kuchaytirish  imkoniyatlari  ochib beriladi.