INFORMATIKA DARSLARIDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QOʻLLASH - Gafurova Mashrabxon Raxmonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada informatika darslarida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qoʻllashning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan.  Interfaol  metodlar,  raqamli texnologiyalar va innovatsion yondashuvlarning oʻquvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Informatika ta’limida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish o‘quv jarayonining samaradorligini oshirish,  mustaqil  fikrlash  va  ijodkorlikni  rivojlantirishga  xizmat  qilishi  asoslab beriladi.