SINF RAHBARLARINING O‘QUVCHILARDA HUQUQIY MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHGA YO‘NALTIRILGAN FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH MEXANIZMLARI - MADALIMOV ELBEK FARXOTOVICH, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа Ushbu  maqolada  sinf  rahbarlarining  o‘quvchilarda  huquqiy  madaniyatni rivojlantirishga  qaratilgan  faoliyatini  takomillashtirish  mexanizmlari  tahlil  qilinadi. Huquqiy  madaniyat  –  bu  shaxsning  huquqiy  bilimlari,  qadriyatlari  va  huquqlarini anglash orqali jamiyatda to‘g‘ri va adolatli munosabatlarni o‘rnatishdir. Sinf rahbarlari o‘quvchilarga huquqiy madaniyatni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi, chunki ular yosh  avlodni  huquqiy  bilimlar  bilan  ta'minlash  va  ularning  ijtimoiy  faoliyatini rag‘batlantirishda faol ishtirok etadilar. Maqolada o‘quvchilarda huquqiy madaniyatni rivojlantirish  uchun  samarali  metodlar,  dasturlar  va  amaliyotlar  taklif  etiladi. Shuningdek, sinf rahbarlarining o‘zaro hamkorligi va tajriba almashinuvi muhimligi ham ko‘rib chiqiladi.