MIKROSIRKULYATSIYA TIZIMI - Tojiyeva Dilnoza Tulqin qizi,; Adizova Maftuna Sadriddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada mikrosirkulyatsiya tizimining anatomik va fiziologik  xususiyatlari,  uning  to‘qimalarda  gaz,  oziq  moddalari  va  metabolitlar almashinuvidagi  muhim  roli  yoritilgan.  Arteriolalar,  kapillyarlar  va  venulalar darajasida  sodir  bo‘ladigan  modda  almashinuvi  mexanizmlari  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  mikrosirkulyatsiya  buzilishlarining  gipoksiya,  shish  va  metabolik o‘zgarishlar rivojlanishidagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Maqola mikrosirkulyatsiya tizimini chuqur o‘rganishning klinik va amaliy ahamiyatini ochib beradi.