ZAMONAVIY OFTALMOLOGIYA JARROHLIGI ASOSLARI. RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Toshboyev Jamshid Abdullo o'g'li; Ziyatov Asadbek Botir o'g'li; Xamidullayev F.F (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Zamonaviy  oftalmologiya  jarrohligi  tibbiyot  fanining  eng innovatsion va tez rivojlanayotgan yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. So‘nggi yillarda ushbu sohada yuz berayotgan o‘zgarishlar va kiritilayotgan yangiliklar, nafaqat ko‘z kasalliklarini davolashda, balki ularning oldini olishda, ko‘rish qobiliyatini maksimal darajada  saqlab  qolishda  ham  katta  ahamiyat  kasb  etmoqda.  Ko‘z  anatomiya  va fiziologiyasining  chuqur  tadqiq  etilishi,  ko‘z  kasalliklarini  o‘z  vaqtida  aniqlash  va samarali davolash jarayonlarini joriy qilish zamonaviy oftalmologiyaning tub mohiyati va asosiy tamoyillaridan chiqib ketmaydi.