MARKAZIY OSIYO TURIZMIDA ISHCHI KUCHI YETISHMASLIGI VA XODIMLARNI SAQLAB QOLISH MUAMMOLARI - Maxamadaminov Abror Baxromjon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация. Bugungi kunda turizm dunyo mamlakatlari iqtisodiy rivojlanishida muhim rol ynamoqda. Turizm sektori dunyo bylab milliy daromadlarning oshishiga, bandlikni  ta’minlashga,  xalqaro  madaniy  aloqalarni  mustahkamlashga  va  barqaror rivojlanishni  qo‘llab-quvvatlashga  sezilarli  hissa  qo‘shmoqda.  Ayniqsa,  Sharq mamlakatlari  o‘zining  boy  madaniy  merosi,  rang-barang  landshaftlari  va  qadimiy an’analari  bilan  ajralib  turadi.  Bu  hududlarda  turizmni  rivojlantirish  uchun  katta imkoniyatlar mavjud, lekin shu bilan birga, turizmning barqaror rivojlanishi uchun bir qator muammolarni ham hal qilish zarur.