MAXSUS EHTIYOJLI BOLALAR BILAN ISHLASHDA DIFFERENSIAL TA’LIM METODLARI - Zoyirova Dilfuza Xayriddinovna,; Xoliyorova Malham, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu  maqolada  maxsus  ehtiyojli  bolalar  bilan  ishlash jarayonida differensial ta’lim metodlaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil  etilgan.  Ta’lim  jarayonini  individuallashtirish,  o‘quvchilarning  shaxsiy imkoniyatlari va qobiliyatlarini hisobga olish orqali o‘qitish samaradorligini oshirish yo‘llari  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  maxsus  ehtiyojli  bolalarga  moslashtirilgan o‘quv  dasturlari,  pedagogik  yondashuvlar  hamda  zamonaviy  texnologiyalarning ahamiyati  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  differensial  ta’lim  metodlari bolalarning o‘zlashtirish darajasini yaxshilash, ularni ijtimoiy muhitga moslashtirish va shaxs sifatida rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi.