TA’LIM TIZIMI VA TURLARI - Xoliyarova Viloyat Miyliyevna,; Temirova Shaxnoza Zakirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ta’lim  tizimi  tushunchasi,  uning  jamiyat taraqqiyotidagi  o‘rni  hamda  ta’lim  turlarining  mazmuni  keng  yoritilgan.  Ta’lim tizimining  asosiy  bo‘g‘inlari,  uzluksiz  ta’lim  tamoyillari  va  zamonaviy  ta’lim shakllarining  xususiyatlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  ta’lim  turlarining  shaxs kamolotidagi ahamiyati va ularning o‘zaro bog‘liqligi ilmiy asosda bayon etilgan.