МАВЗУ: КОНСТИТУЦИЯВИЙ НАЗОРАТ ВА АДЛИЯ ОРГАНЛАРИ ЎРТАСИДАГИ ҲАМКОРЛИКНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - Файзиева Наргиза, (TADQIQOTLAR, 2026)
Анотация Ушбу  илмий  тезисда  Ўзбекистонда  конституциявий  назорат  ва  адлия органлари  ўртасидаги  ҳамкорликнинг  ҳуқуқий  асослари  таҳлил  қилинади. Мақсад  –  адлия  органлари  ва  конституциявий  назорат  органлари  фаолиятида инсон  ҳуқуқлари  кафолатларини  таъминлаш  механизмларини  аниқлаш  ва уларнинг самарадорлигини ошириш бўйича ҳуқуқий таклифлар ишлаб чиқиш. Тадқиқотда  Ўзбекистон  Республикаси  Конституцияси,  конституциявий қонунлар, халқаро ҳуқуқий стандартлар ҳамда илмий ҳуқуқшунослик адабиёти асос қилинган. Ҳуқуқий экспертиза, мониторинг, ҳуқуқий тарғибот ва электрон хизматлар  орқали  ҳамкорлик  механизмлари  таҳлил  қилинган.  Хулоса  қилиб айтганда, конституциявий назорат ва адлия органлари ўртасидаги ҳамкорликни ривожлантириш  фуқароларнинг  ҳуқуқий  хавфсизлигини  таъминлаш  ва давлатнинг ҳуқуқий асосини мустаҳкамлашда муҳим аҳамиятга эга.