TIBBIYOT CHIQINDILAR BILAN ISHLASH: TARTIB VA TAJRIBA - Olimov Islombek Ulug’bek o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  tibbiy  chiqindilarni  saqlash,  tashish  va  yo‘q qilish  masalalari  pandemiyadan  keyingi  davr  kontekstida  tahlil  qilinadi.  Tibbiy chiqindilarning  turlari,  ularning  ekologik  va  epidemiologik  xavflari,  shuningdek, dunyo  tajribasi  asosida  qo‘llanilayotgan  zamonaviy  utilizatsiya  usullari  yoritib beriladi.  O‘zbekistonda  tibbiy  chiqindilarni  yo‘q  qilish  tizimining  amaldagi  holati, mavjud muammolar va pandemiya davrida yuzaga kelgan kamchiliklar aniq misollar orqali  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Shuningdek,  sohada  olib  borilayotgan  islohotlar,  davlat-xususiy sheriklik loyihalari hamda normativ-huquqiy baza tahlil qilinadi. Maqolada tibbiy  chiqindilarni  ekologik  xavfsiz  va  samarali  boshqarish  bo‘yicha  taklif  va xulosalar berilgan.