ABDURRAHMON JOMIY TA'LIM TARBIYA HAQIDA - Mashrabova Charos,; Zufarov Shaxnoza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  annotatsiyada  XV  asrning  buyuk  mutafakkiri,  shoir  va  olimi Abdurrahmon  Jomiyning  ta’lim-tarbiya  masalasiga  oid  qarashlari  keng  yoritilgan. Jomiy o‘zining ilmiy- falsafiy va badiiy asarlarida ta’limni inson kamolotining asosiy omili sifatida talqin qiladi. Uning fikricha, ilm insonni jaholatdan saqlaydi, tafakkurni yuksaltiradi va jamiyat taraqqiyotiga xizmat qiladi. Jomiy ta’limni tarbiya bilan uzviy bog‘liq holda ko‘rib, axloqiy poklik, halollik, kamtarlik, sabr-toqat va insonparvarlik kabi fazilatlarni tarbiyaning muhim unsurlari deb hisoblaydi