HADIS ILMINING PAYDO BO‘LISHI. IMOM ISMOIL AL-BUXORIYNING “AL-ADAB AL-MUFRAD” VA “AS-SAHIH” ASARLARI - Xoliqulova Nilufar; Xojiakbarova Omina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  hadis  ilmining  paydo  bo‘lishi,  rivojlanish bosqichlari  va  islom  ilmlari  tizimidagi  o‘rni  keng  yoritilgan.  Shuningdek,  buyuk muhaddis Imom Ismoil al-Buxoriyning hayoti, ilmiy faoliyati hamda uning “Al-adab al-mufrad” va “As-sahih” asarlarining diniy, ma’rifiy va axloqiy ahamiyati atroflicha tahlil qilingan. Ushbu asarlarning musulmon jamiyatida axloq-odob, ilm va tarbiya masalalarini shakllantirishdagi o‘rni ochib berilgan.