ABU ALI IBN SINO TAʼLIM TARBIYA HAQIDA - Omonova Lobarxon,; Talibdjanova Madina, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Abu  Rayhon  Beruniyning  ta’lim  va  tarbiya haqidagi  qarashlari  tahlil  qilinadi.  Muallifning  fikricha,  ta’lim  insonning  aqliy, ma’naviy va amaliy rivojlanishida markaziy rol o‘ynaydi. Beruniy ilmni faqat bilim manbai  sifatida  emas,  balki  tafakkur  va  axloqiy  yetuklikni  shakllantiruvchi  vosita sifatida ko‘radi. Shuningdek, maqolada ta’limning shaxsiy va jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati, amaliy bilim bilan nazariy bilim uyg‘unligi ham yoritilgan. Beruniyning qarashlari zamonaviy ta’lim tizimi uchun ham dolzarb bo‘lib, insonni har tomonlama rivojlantirishga qaratilgan yondashuv sifatida qadrlanishi mumkin.