O‘RTA OSIYO SHARQ UYG‘ONISH DAVRIDA XUROSON VA MOVAROUNNAHRDA TARBIYA, MAKTAB VA PEDAGOGIK FIKRLAR - Mirsoatov Javohir Toxir ogli,; Yunusov Shoxrux Fahriddin o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘rta Osiyoda Sharq uyg‘onish davrida, xususan Xuroson va Movarounnahr  hududlarida  tarbiya,  maktab  tizimi  hamda  pedagogik  fikrlarning rivojlanishi keng yoritilgan. Ushbu davrda yetishib chiqqan buyuk allomalar, ularning ta’lim-tarbiya  haqidagi  qarashlari  va  ilm-fan  taraqqiyotiga  qo‘shgan  hissasi  tahlil qilingan.  Shuningdek,  maktab  va  madrasalarning  jamiyat  hayotidagi  o‘rni  hamda ma’naviy-axloqiy tarbiyaning ahamiyati ochib berilgan.