REFLEKSIYA VA ANALITIK FIKRLASH: MAKTAB TAJRIBASI - Tleumuratova Nurjamal Maxsetovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  tezis  umumiy  o‘rta  ta’limda  o‘quvchilarning  analitik  fikrlashini rivojlantirishda  refleksiya  usullarining  o‘rnini  yoritadi.  Maktab  amaliyoti  shuni ko‘rsatadiki,  o‘quvchilar  tahlil,  sabab–oqibatni  aniqlash  va  asoslangan  xulosa chiqarishda  qiyinchilikka  duch  keladi.  Muammoli  savollar,  keys-stadi,  chek-list  va rubrika asosidagi refleksiv topshiriqlar tarix hamda “Tarbiya” fanlarida samarali natija beradi.  Natijada  o‘quvchilarda  mantiqiy  izchillik,  dalillash  va  mustaqil  fikrlash ko‘nikmalari shakllanadi.