ABDURAHMON JOMIY ILMIY MEROSI VA UNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Ne’matova Manzura,; Xudayberdiyeva Madina, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘rta  Osiyoning  buyuk  mutafakkiri  va shoir-olim  Abdurahmon  Jomiyning  ilmiy  merosi,  uning  falsafiy,  diniy  va  pedagogik qarashlari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  Jomiy  asarlarining  tarbiyaviy  ahamiyati,  yosh avlodni axloqiy va ma’naviy jihatdan tarbiyalashdagi roli, shuningdek uning ilmiy va adabiy merosi bilan jamiyat rivojiga qo‘shgan hissasi yoritilgan.