TOHIR MALIK MA’RIFIY-MA’NAVIY MEROSIDAN FOYDALANISH VOSITASIDA TA’LIM-TARBIYA JARAYONI SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING SHAKL VA USULLARI - Abdullayeva Ilmira Boltayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Mazkur  maqolada  Tohir  Malikning  ma’naviy-ma’rifiy merosidan  ta’lim-tarbiya  jarayonida  foydalanishning  ilmiy-pedagogik  asoslari yoritilgan. Yozuvchining asarlarida ilgari surilgan axloqiy, ruhiy va ijtimoiy g‘oyalar o‘quvchilar dunyoqarashini shakllantirishning muhim omillari sifatida tahlil qilingan. Shuningdek,  merosni  ta’lim  jarayoniga  integratsiya  qilishning  samarali  shakl  va usullari ishlab chiqilgan.