“MAHMUD QOSHG‘ARIYNING “DEVONU LUG‘OTIT TURK” ASARIDA YETAKCHILIK VA INSON RESURSLARINI TARBIYALASH MODELLARI HAMDA ULARNING TA’LIM MENEJMENTIDAGI O‘RNI” - GHIYASI SHOKORULLAH, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mahmud Qoshg‘ariyning “Devonu lug‘otit turk” asari  – nafaqat jahonshumul  lug‘at,  balki  turkiy  xalqlarning  tarixiy,  madaniy,  ma’naviy  hayoti, jamiyat taraqqiyoti, ta’lim va yetakchilik, inson resurslarini tarbiyalashga oid ulkan manba,  g‘oyalar  xazinasi  sanaladi.  Asardagi  til  namunalari,  maqollar,  xalq  og‘zaki ijodi, tarbiyaviy qadriyatlar, axloq va ajdodlar hayotiga berilgan izohlar orqali a’lo darajadagi yetakchilik ko‘nikmalari, zamonaviy menejment va ta’lim tizimiga naqadar uyg‘un model va nazariyalar, inson salohiyatini ochish, motivatsiya va rag‘batlantirish tamoyillari ochib beriladi.