6–12 YOSHLI BOLALAR SALOMATLIGIDA B6 VITAMININING O‘RNI - Tursunov Quvonch,; Amirova Shaxnoza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  6–12  yoshli  bolalar  salomatligini mustahkamlashda  B6  vitaminining  tutgan  muhim  o‘rni  yoritilgan.  B6  vitamini bolaning  asab  tizimi  faoliyati,  moddalar  almashinuvi,  immunitet  tizimi  va  aqliy rivojlanish  jarayonlarida  muhim  biologik faol  modda  hisoblanadi. Maqolada ushbu vitaminning  organizmdagi  vazifalari,  yetishmovchiligi  natijasida  yuzaga  keladigan salbiy  holatlar  hamda  uni  oldini  olish  yo‘llari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  bolalar ovqatlanishida  B6  vitaminiga  boy  mahsulotlarning  ahamiyati  haqida  ilmiy-amaliy tavsiyalar  berilgan.  Mazkur  tadqiqot  natijalari  maktab  yoshidagi  bolalarda  sog‘lom o‘sish va rivojlanishni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.