XORIJIY MAMLAKATLARDA KECHGAN QUROLLI MOJAROLAR TAJRIBASI ASOSIDA SHAHAR SHAROITDA JANGOVOR HARAKATLAR OLIB BORISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Olimjonov Muxriddin Nizomiddin o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  xorijiy  mamlakatlarda  yuz  bergan  qurolli mojarolar tajribasi asosida shahar sharoitida jangovar harakatlar olib borishning o‘ziga xos  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Rossiya–Ukraina  urushi,  AQShning  Iroq  va Afg‘onistondagi  harbiy  amaliyotlari  hamda  Venesuela  tajribasi  misolida  urban janglarning  asosiy  tendensiyalari  yoritilgan.  Tadqiqotda  razvedka,  uchuvchisiz tizimlar,  kichik  taktik  guruhlar  va  tinch  aholi  omilining  ahamiyati  ochib  beriladi. Olingan  xulosalar  shahar  sharoitida  jangovar  harakatlarni  rejalashtirishda  amaliy ahamiyatga ega.