MATNLI MASALALAR VA ULARNI YECHISH USULLARI - Xatamova Munira G'oyibnazarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqolada  matematika  fanida  muhim  o‘rin  tutuvchi  matnli  masalalar tushunchasi, ularning turlari hamda yechishning samarali usullari yoritilgan. Matnli masalalar  orqali  o‘quvchilarning  mantiqiy  fikrlashi,  tahlil  qilish  va  real  hayotiy vaziyatlarni  matematik  modelga  aylantirish  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, masalani tahlil qilish, qisqa shart tuzish, tenglama va nisbatlar asosida yechish kabi asosiy metodlarga alohida e’tibor qaratilgan. Ish ta’lim jarayonida matnli masalalardan samarali foydalanish imkoniyatlarini ochib beradi.