NAFAS YO’LLARI INFEKTSIYALARI.KORONAVIRUS - Xojiyeva Xayitxon Tolipovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Xitoyning  Uxan  shahrida  ilk  bor  aniqlangan  yangi  koronavirus  keltirib chiqaradigan kasallik 2019 yil koronavirus kasalligi deb nomlandi. Qisqacha  COVID-19 nomida  "CO" koronani (corona), "VI" virusni (virus), "D" esa kasallikni (disease) anglatadi.  Avval  ushbu  kasallik  "2019  yilgi  koronavirus"  yoki  "2019-nCoV"  deb nomlangan.