MAKTABGA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNI BAHOLASHDA ZAMONAVIY METODLAR - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; Qalandarova Ro'za (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqola  bolalarning  maktabga  psixologik  tayyorgarligini baholashda  zamonaviy  metodlarning  nazariy  va  amaliy  jihatlarini  tahlil  etadi. Maktabga tayyorgarlik bolaning ta'limdagi muvaffaqiyati va ijtimoiy moslashuvida hal qiluvchi rol o'ynaydi. Maqolada maktabga psixologik tayyorgarlikning motivatsion, ijtimoiy-shaxsiy,  intellektual  va  emotsional-irodaviy  tarkibiy  qismlari  atroflicha yoritilgan.  Shuningdek,  baholash  usullarining  evolyutsiyasi,  an'anaviy yondashuvlardan  raqamli  texnologiyalar  va  interaktiv  platformalarga  asoslangan zamonaviy diagnostika metodlariga o'tish jarayoni ko'rib chiqiladi. Maqola aniq va keng qamrovli diagnostika tizimini rivojlantirish zarurligini ta'kidlaydi.