AYOLLAR RAHBARLIK FAOLIYATINIG KORPORATIV MADANIYAT VA ISH UNUMDORLIGIGA TASIRI. - USMONOVA SHAHZODA ABDUMANNON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Rahbarlikda  ayollarning  ustunligini  tobora  ko'proq ta'kidlamoqdalar,  bunda  ayollar  zamonaviy  sharoitlarda  samarali  bo'lgan  uslubda erkaklarga qaraganda ko'proq rahbarlik qilishadi. Ushbu da'volarni tahlil qilishimizni Venchioning  tahlili  bilan  taqqoslab,  biz  ayollarning  odatiy  rahbarlik  uslubida  ba'zi afzalliklarga  ega  ekanligini,  ammo  ularning  rahbar  sifatidagi  vakolatlarini,  ayniqsa erkaklarga xos tashkiliy sharoitlarda, noto'g'ri baholash natijasida ba'zi kamchiliklarga duch kelayotganini ko'rsatamiz. Shunga qaramay, ko'proq ayollar barcha darajalarda, jumladan, elita rahbarlik lavozimlarida ham yetakchilik lavozimlariga ko'tarilmoqda. Biz  bu  yuksalishning  sabablarini  keltiramiz  va  tashkilotlar  ayollarni  asosiy lavozimlarga tayinlash orqali progressiv ijtimoiy o'zgarish va zamonaviylik ramzlarini aks ettirishi mumkinligini ta'kidlaymiz. (PsycINFO ma'lumotlar bazasi yozuvi (c) 2016 APA, barcha huquqlar himoyalangan)