YOSH TADBIRKORLAR: TADBIRKORLIK SOHASIGA ILK QADAMNI QANDAY BOSHLASH MUMKIN? - Sayfullayeva Bahoroy Vohid qizi,; Tursunmuradova Aziza Saidvaliyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlar orasida tadbirkorlikka qiziqishning ortib borishi, tadbirkorlik faoliyatining jamiyat va iqtisodiyotdagi o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan.  Maqolada  tadbirkorlikni  boshlashda  qo‘yilishi  lozim  bo‘lgan  muhim qadamlarga alohida e’tibor qaratiladi: g‘oya tanlash va uni asoslash, bozorni o‘rganish, biznes-reja  tuzish,  moliyaviy  manbalarni  aniqlash  hamda  kichikdan  boshlashning afzalliklari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  yosh  tadbirkorlar  uchun  davlat  tomonidan yaratilayotgan  imkoniyatlar  va  qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlari  haqida  ham  so‘z yuritiladi. Muallif tadbirkorlikda uchraydigan xatoliklar va ulardan saboq olish zarurati borasida ham fikr bildiradi. Xulosa qismida esa tadbirkorlikning yoshlar uchun nafaqat moddiy  manfaat,  balki  o‘zini  namoyon  etish, jamiyatga  foyda  keltirish  va  yangilik yaratish yo‘li ekani alohida ta’kidlanadi.