JANUBIY KOREYA TA’LIM TIZIMI TAHLILI - Jamolova Arjumand, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Janubiy Koreya ta’lim tizimining shakllanishi, tuzilishi  va  asosiy  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Maktabgacha  ta’limdan  tortib  oliy ta’limgacha bo‘lgan bosqichlar, ta’limning boshqaruv mexanizmlari, o‘quv dasturlari, baholash  tizimi  hamda  ta’lim  sifatini  ta’minlash  omillari  yoritiladi.  Shuningdek, Koreya  ta’lim  tizimining  kuchli  va  muammoli  jihatlari  hamda  uning  jahon  ta’lim tizimidagi o‘rni ko‘rsatib beriladi.