O‘RTA OSIYODA MADRASA VA MAKTAB TA’LIMI - Raimov Fayzullo, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘rta Osiyoda maktab va madrasa ta’limining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda ularning jamiyat hayotidagi o‘rni yoritiladi. Boshlang‘ich maktablar va oliy ta’lim maskani bo‘lgan madrasalarning ta’lim-tarbiya jarayonidagi vazifalari, o‘qitiladigan fanlar, ustoz-shogird an’analari hamda ularning ma’naviy-axloqiy  tarbiyadagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maktab  va madrasa  ta’limining  bugungi  ta’lim  tizimi  shakllanishiga  ko‘rsatgan  ta’siri  ochib beriladi.