“OʻZBEKISTONDA HUQUQBUZARLIKLARNING OLDINI OLISHDA PROFILAKTIKA INSPEKTORLARI VA NODAVLAT NOTIJORAT TASHKILOTLARI HAMKORLIGI: HUQUQIY VA AMALIY JIHATLAR” - Majidov Shoxjaxon Komiljon oʼgʼli,; Mamatov Shermuxammad Ilxom oʼgʼli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Oʻzbekistonda  huquqbuzarliklarning  oldini olishda  profilaktika  inspektorlari  va  nodavlat  notijorat  tashkilotlari  (NNTlar) oʻrtasidagi  hamkorlikning  huquqiy,  tashkiliy  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilingan. Maqolada  davlat  va  jamiyat  institutlari  oʻrtasida  hamkorlikning  ahamiyati,  mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari koʻrsatilgan. Shuningdek, huquqiy ong va madaniyatni  oshirish,  jinoyatchilikka  moyil  shaxslar  bilan  ishlash,  ijtimoiy reabilitatsiya va viktimologik profilaktika kabi sohalarda NNTlar bilan hamkorlikning samarali mexanizmlari tavsiflangan. Muallif tomonidan hamkorlikni huquqiy asoslar bilan  mustahkamlash,  axborot  almashinuvini  raqamlashtirish,  oʻquv  va  moliyaviy qoʻllab-quvvatlash  choralarini  joriy  etish  boʻyicha  aniq  takliflar  berilgan.  Maqola huquqbuzarliklar profilaktikasini kuchaytirishda NNTlar bilan hamkorlikni samarali tashkil etish boʻyicha amaliy yoʻl-yoʻriq sifatida xizmat qiladi.