“МАҲАЛЛА ЕТТИЛИГИ ВА ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРЛАРИ ФАОЛИЯТИДА ХОТИН-ҚИЗЛАР БИЛАН ҲАМКОРЛИКНИНГ АҲАМИЯТИ” - Мажидов Шохжахон Комилжон ўғли,; Маматов Шермухаммад Илхом ўғли, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация  (Abstract):  Мақолада  Ўзбекистонда  жиноятчилик  ва ҳуқуқбузарликларни  олдини  олишда  маҳалла  тизими  ва  профилактика инспекторлари  фаолиятининг  аҳамияти  таҳлил  қилинган.  Айниқса,  маҳаллада «маҳалла  еттилиги»  тизими  орқали  маҳаллий  аҳоли  муаммоларини  аниқлаш, профилактика чора-тадбирларини амалга ошириш ва хотин-қизлар фаоли билан ҳамкорлик  қилишнинг  самараси  муҳокама  қилинган.  Мақолада  ички  ишлар органлари,  давлат  органлари  ва  жамоатчилик  субъектлари  ўртасидаги ҳамкорликнинг  ҳуқуқий  асослари,  амалиётдаги  қўлланилиши  ва  жамиятда хавфсиз муҳитни яратишдаги роли очиб берилган. Шунингдек, мақолада хотин-қизлар  фаолининг  профилактика  инспектори  билан  ҳамкорлиги,  ижтимоий-иқтисодий  муаммоларни  аниқлаш  ва  уларни  бартараф  этишда  самарали механизмлар таъкидланган.