ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОН ШАРОИТИДА ИҚТИДОРЛИ БОЛАЛАР БИЛАН ИШЛАШНИНГ ИЖТИМОИЙ-ПЕДАГОГИК МУАММОЛАРИ ВА ЕЧИМЛАРИ - Акрамова Н.Х, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация Мазкур мақолада замонавий жамиятда, хусусан, Ўзбекистонда иқтидорли болаларни  аниқлаш,  уларни  қўллаб-қувватлаш  ва  таълим-тарбия  жараёнидаги мавжуд психологик ҳамда ижтимоий тўсиқлар IMRAD методологияси асосида таҳлил қилинган. Оила ва мактаб ҳамкорлигидаги узилишлар, педагогларнинг иқтидорли  ўқувчиларга  нисбатан  нотўғри  стереотиплари  ўрганилиб, муаммоларни бартараф этишнинг илмий-амалий ечимлари таклиф этилган.