DAVLAT MOLIYASINI SHAKLLANTIRISHDA UMUMDAVLAT SOLIQLARNING AHAMIYATI - Ko‘paysinov Behruz Xurshid o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  davlat  moliyasini  shakllantirish  jarayonida umumdavlat  soliqlarning  tutgan  o‘rni  va  ahamiyati  atroflicha  tahlil  qilingan. Umumdavlat  soliqlarning  iqtisodiy  mohiyati,  davlat  byudjeti  daromadlarini shakllantirishdagi roli hamda ularning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga ta’siri yoritib berilgan.  Shuningdek,  soliqlar  orqali  davlat  moliyaviy  barqarorligini  ta’minlash, byudjet  taqchilligini  kamaytirish  va  iqtisodiy  o‘sishni  rag‘batlantirish  masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.