JAMIYATDAGI YANGI SHAKILLANAYOTGAN IJTIMOIY ROLLARNING NAZARIY ASOSLARI (BLOGERLAR MISOLIDA). - G’ulomxo’jeyava Maxbuba Raxmatilla qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ishning  maqsadi  jamiyatda  yangi  shakllanayotgan ijtimoiy rollarning, xususan blogerlik faoliyatining nazariy asoslarini tahlil qilishdan iborat. Asosiy g’oya shundan iboratki, blogerlar zamonaviy axborot jamiyatida nafaqat kontent yaratuvchi, balki jamoatchilik fikrini shakllantiruvchi yangi ijtimoiy subyekt sifatida  maydonga  chiqmoqda.  Tadqiqotda  ijtimoiy  rol,  ijtimoiylashuv  va kommunikativ ta’sir nazariyalariga tayaniladi. Nazariy yo’nalish sifatida strukturaviy-funksional  yondashuv  hamda  ramziy  interaksionizm  qarashlari  qo’llaniladi.  Ushbu yondashuvlar orqali blogerlarning jamiyatdagi mavqei, vazifalari va mas’uliyati ilmiy asosda yoritiladi.