BEMORNING SHAXSIY GIGIYENASI - Mamatqodirova Nargizaxon Bahromovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Terining tarkibi va imkoniyatlari, shaxsiy gigienaning asosiy jihati.Teri inson tanasini o‘rab turgan ko‘p qatlamli epiteliya to‘qimalarining tashqi qatlamidir. O‘rta yoshdagi  odamlarda  uning  darajasi  1,5-2  m  2  ni  tashkil  qiladi.  Tananing  turli qismlarida turli xil teri qalinligi mavjud. Orqa, son, kaft va tovon terisining qalinligi 4 mm  gacha  bo‘lishi  mumkin,  ko‘z  qovog‘ining  terisi  esa  0,4  mm,  o‘n  barobar yupqaroqdir.