MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING IJTIMOIY PSIXOLOGIK RIVOJLANISHI VA IJTIMOIY MUNOSABATLARGA KIRISHISHI - Salaxidinova Xolida Xaliljonovna,; Nematova Mohinur Tulanboy qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  maktabgacha  yoshdagi  bolalarning  ijtimoiy psixologik  rivojlanishi  hamda  ularning  ijtimoiy  munosabatlarga  kirishishi  kabi masalalar ko`rib chi`iladi. Ijtimoiy va shaxsiy rivojlanish bu bolaning o'ziga, boshqa odamlarga,  atrofdagi  dunyoga  va  bolalarning  kommunikativ  va  ijtimoiy kompetentsiyasiga  ijobiy  munosabatini  rivojlantirishdir.  Hozirgi  vaqtda  bolaning to'laqonli ijtimoiy va shaxsiy rivojlanishining eng muhim asosi uning ijobiy o'zini o'zi anglashidir: uning qobiliyatlari, ishonchi, u juda yaxshi seviladi.