FIZIKAVIY JARAYONLARNI DIFFERENSIAL TENGLAMALARGA KELTIRISHNING MUHIM JIHATLARI - Tolibova Oygul Idiboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  linzalar  sistemasi,  ularning  optik  kuchi  va  uni aniqlash  usullari  batafsil  yoritiladi,  ayniqsa  ikki  va  undan  ortiq  linzalardan  iborat tizimning  optik  kuchi  aniqlashning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  ko‘rib  chiqiladi. Linzalardan tuzilgan sistemaning optik kuchini aniqlash, ularni matematik formulalar bilan ifodalash, va optik kuchnitopish bosqichlari tahlil qilinadi. Shuningdek, fizika o’qitilishida  linzalar  tizimining  optik  kuchini  topishda  o‘quvchi  va  talabalar  yo‘l qo‘yadigan xato, muammolarning matematik tenglamalar orqali modellashtirilishida yuzaga keladigan asosiy muammolar va ularning  yechimlari muhokama qilinadi.