RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA SPORT TASHKILOTLARINING YANGI BIZNES MODELLARINI ISHLAB CHIQISH - G’ulomov Musurmon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Zamonaviy  sharoitlarda  raqamlashtirish  jamiyatning  barcha sohalariga,  shu  jumladan  sport  tizimiga  ham  kuchli  ta’sir  ko‘rsatmoqda.  Ushbu tadqiqot  raqamli  texnologiyalarning  sport  sohasidagi  ahamiyatini,  global tendentsiyalarni va O‘zbekistonda raqamli sportni rivojlantirish yo‘llarini o‘rganadi.   COVID-19  pandemiyasi  sport  sanoatida  an’anaviy  yondashuvlarning samarasizligini ko‘rsatdi va raqamli echimlarni joriy etish zarurligini oshirdi. Virtual musobaqalar,  e-sport,  ma’lumotlar  tahlili,  sun’iy  intellekt  (AI)  va  kiyiladigan texnologiyalar  kabi  innovatsiyalar  sportchilarning  tayyorgarligini,  muxlislar  bilan aloqani va boshqaruv samaradorligini yaxshilash imkoniyatlarini beradi. O‘zbekiston sport tizimi raqamli transformatsiyaning yangi bosqichida bo‘lib, uning rivojlantirilishi uchun infratuzilma, raqamli savodxonlik, moliyalashtirish va xalqaro tajriba  almashinuvini  yaxshilash  kerak.  Tadqiqotda  raqamli  sport  biznes  modellari, sportchilar ma’lumotlarining xavfsizligi, kiberxavfsizlik va innovatsion platformalarni joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.