TOVAR BELGILARI VA XIZMAT KO‘RSATISH BELGILARINI RO‘YXATDAN O‘TKAZISH UCHUN TALABNOMA TOPSHIRISH JARAYONIDA YUZAGA KELAYOTGAN MUAMMOLAR - Nasirillayeva Nadida Otabek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tovar belgilari va xizmat ko‘rsatish belgilarini ro‘yxatdan o‘tkazish uchun talabnoma topshirish jarayonida yuzaga kelayotgan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Xususan, talabnoma beruvchilarning huquqiy bilim darajasi yetishmasligi,  hujjatlarni  rasmiylashtirishdagi  xatolar,  ekspertiza  jarayonining cho‘zilishi  hamda  elektron  tizimlardan  foydalanish  bilan  bog‘liq  qiyinchiliklar o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida mavjud muammolar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.