PERITONIT: ETIOLOGIYASI, PATOGENEZI, KLINIK BELGILARI VA DAVOLASH TAMOYILLARI - Yalgʻashev Farrux Quvondiq oʻgʻli,; Nurqosimova Nilufar Qaxramonovna,; Egamberdiyev Abduqaxxor Abduqodirovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Peritonit  —  qorin  bo‘shlig‘ini  qoplovchi  seroz  parda  (peritoneum)  ning yallig‘lanishi bo‘lib, jarrohlik amaliyotida eng og‘ir va hayot uchun xavfli holatlardan biri  hisoblanadi.  Ushbu  maqolada peritonitning  kelib  chiqish  sabablari, patogenezi, klinik belgilari, diagnostikasi va zamonaviy davolash usullari tahlil qilinadi.