XODIMNI HAR YILGI MEHNAT TA’TILIDAN CHAQIRIB OLISH TARTIBI, UNING HUQUQIY ASOSLARI, MEHNAT KODEKSIDAGI NORMALAR, RASMIYLASHTIRISH JARAYONLARI VA XODIMNING HUQUQLARI KAFOLATLARI TAHLILI - Kurbonov Sardor Ikrom o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada xodimni har yilgi  mehnat ta’tilidan chaqirib olish  tartibi,  uning  huquqiy  asoslari  hamda  rasmiylashtirish  jarayonlari  yoritilgan. Mehnat kodeksining 230, 231 va 232-moddalariga ko‘ra, ta’tildan chaqirib olish faqat xodimning roziligi bilan amalga oshirilishi mumkin. Shuningdek, homilador ayollar, 18  yoshga  to‘lmaganlar  va  og‘ir  mehnat  sharoitida  ishlovchi  xodimlarni  ta’tildan chaqirish taqiqlangan. Maqolada ta’tilning foydalanilmagan qismini boshqa muddatga ko‘chirish  tartibi,  ish  beruvchi  va  xodim  kelishuvi  asosida  rasmiylashtirish, shuningdek, qonunchilikdagi cheklovlar va javobgarlik masalalari tahlil qilinadi.